EPC Niet-Residentieel

EPC Niet-Residentieel

Energieprestatiecertificaat niet-residentieel

Het EPC voor niet-residentiële eenheden (EPC NR) geeft de energiezuinigheid weer van een gebouweenheid die gebruikt wordt als kantoor, school, winkel, ziekenhuis, … Het legt geen eisen op maar toont hoeveel inspanningen nodig zijn om te renoveren tot een koolstofneutrale gebouweenheid.
Het EPC NR is sinds 1 januari 2023 verplicht bij de verkoop (opstalrecht, erfpacht) en de verhuur (afsluiten van een nieuw huurcontract) van niet-residentiële gebouweenheden.

Vanaf 1 mei 2023 is een EPC NR verplicht bij verhuur en bij alle vormen van notariële overdracht in volle eigendom(open definitie).

Deze verplichting geldt enkel als een volledige gebouweenheid verkocht, overgedragen of verhuurd wordt. Als slechts een deel van een gebouweenheid verhuurd wordt (bijvoorbeeld een kleine kantoorruimte in een kantoorgebouw) moet geen EPC NR worden opgemaakt.

Het EPC moet door een erkend energiedeskundige opgemaakt worden.

Doe een beroep op onze expert

Heb je als professional vragen of nood aan deskundig advies? Wij hebben een expert in huis omtrent deze materie en zijn erkend als energiedeskundige.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK