Veiligheids­coördinatie

Het aanstellen van een veiligheidscoördinator is sinds 1 mei 2001 verplicht van zodra tenminste twee aannemers werken uitvoeren op dezelfde werf, zelfs al komen deze aannemers nooit gelijktijdig op de bouwplaats. De verplichting is, ongeacht de kostprijs van het project, zowel van toepassing tijdens de ontwerpfase als tijdens de verwezenlijkingsfase van de werken.

Bij werven vanaf 500 m² stelt de opdrachtgever een gecertificeerde veiligheidscoördinator aan. Voor werven kleiner dan 500 m² mogen aannemers zelf de functie van coördinator tijdens de verwezenlijingsfase uitoefenen.

Ebico werkt proactief

Wij maken het veiligheids- en gezondheidsplan met aanbevelingen en adviezen op, stellen het coördinatiedagboek op, voeren het afgesproken aantal werfbezoeken uit en maken de bijhorende werfverslagen op. We staan ook in voor het Post Interventiedossier (PID) met alle technische inlichtingen over het bouwproject die nuttig kunnen zijn voor latere onderhoudswerkzaamheden of herstellingswerken. We overhandigen het PID op het einde van de werkzaamheden in ruil voor een ontvangstbewijs, waarmee onze taak er op zit.

Tijdens het hele proces zwaaien we niet met het vingertje, maar wijzen we op een proactieve manier op risico’s. We denken mee met de bouwpromotor en aannemer en streven naar meer coördinatie en communicatie met alle betrokken partijen.

Veiligheids­coördinatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK